top of page
  • scandsports

Tvätta och Impregnera Dina Regnplagg - För Längre Hållbarhet!

Uppdaterat: 18 jan.

100% vattentäta jackor har oftast tillsammans med tejpade sömmar en impregnering. Denna är dock bara ytlig, och slits därför vilket betyder att du kommer att behöva impregnera plagget på nytt. Du vet att du behöver impregnera din jacka om regndroppar inte pärlar sig på ytan. Impregnering skyddar även mot att smuts sätter sig i tyget samt gör det enklare för dig att ta bort smuts och fläckar.

Första gången du tvättar ditt regnplagg behöver du inte impregnera den. Beroende på hur mycket regn och smuts din jacka utsatts för, rekommenderar vi att du impregnerar din jacka efter ca 4-5 tvättar.

Du vet att du behöver impregnera din jacka om regndroppar inte pärlar sig på ytan. Impregnering skyddar öven mot att smuts sätter sig i tyget och gör det enklare för dig att ta bort smuts och fläckar. Viktigt att komma ihåg är att tvätta din jacka innan du impregnerar den.


Vi rekommenderar Granger’s produkter för att tvätta och impregnera dina regnplagg. Du hittar förutom tvättmedel till regnplagg även tvättmedel till dun- och ullplagg från Grangers.
10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page