top of page
  • scandsports

Guide: Så Vaxar Du Om Din Barbourjacka!

Uppdaterat: 18 jan.

Att vaxa om din oljerock själv kan låta skrämmande, speciellt när det gäller din favoritjacka. Det är lite kladdigt att vaxa om din jacka, men med dem rätta förberedelserna är det smidigt och din jacka är snabbt redo för ännu en säsong! Med 43 år som återförsäljare av Barbour ger vi dig här våra bästa tips på hur du vaxar om din oljerock från Barbour.


1. Skydda bordsytan


Lägg ett gammalt lakan eller tidningspapper över ytan du ska läggan jackan på. Eftersom att du behöver vända på jackan när du vaxat ena sidan är det viktigt att skydda bordsytan.


2. Koka upp vatten i en kastrull


När vattnet börjat koka kan du ta bort den från plattan och placera kastrullen på ett grytunderlägg där du ska arbeta. Ta av locket på burken med vax och placera i kastrullen (vattnet ska inte läcka över i burken).


3. Tvätta bort smuts från jackan


Med vatten och handduk eller vad du föredrar, stryk över jackan för att ta bort smuts på ytan. Detta steg underlättar för vaxet att absorberas av jackans bomullsyta.


4. Vaxa din jacka


När vaxet är helt smält (genomskinligt) kan du använda en tygbit, en svamp eller vad du föredrar (vissa kunder använder pensel) att stryka på vaxet med. För att underlätta kan du börja med att stryka vax på jackans sömmar. Gör sedan jackans stora partier. Vänd jackan och gör likadant på andra sidan. Om vaxet börjar stelna får du värma upp vattnet igen.


OBS!

- Undvik att få vax på detaljer som manchesterkragen.

- Stryk hellre på flera tunnare lager vax än ett enda tjockt. Skulle det bli för mycket vax på en yta kan du använda t.ex. en hårfön för att smälta ut vaxet.


5. Häng jackan för att torka


En nyvaxad jacka ska du undvika att hänga bland andra yttre- eller klädesplagg och heller inte i bilen om du har känsliga bilsäten. Använd gärna jackan direkt.177 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page