top of page
  • Scandinavian Sportsmen

Så Sköter Du Din Känga Från Dolomite

Uppdaterat: 18 jan. 2023


Det är lätt att glömma bort skovård med allt annat som händer i livet. Men att lägga undan 20 min i månaden åt att ta hand om dina skor kan göra stor skillnad för skons livslängd.

Smuts är oftast boven till varför en skos sömmar och yttertyg spricker och går sönder. Är dina skor riktigt smutsiga räcker det med att borsta av de lätt så att smutsen inte tränger in i skon under en alltför lång tid.


Gore-Tex skyddar skon från att vatten tränger igenom skon till foten. Till en sko med Gore-Tex ska du inte använda vattenavvisande vax eller fett. Du ska heller inte impregnera skon, utan det räcker att du tvättar av den från smuts och eventuellt smörjer in skon för att få tillbaka färg och glans.

En sko utan Gore-Tex eller annan vattenavvisande teknologi behöver du impregnera oftare om skon utsätts för väta.


En sko som inte vårdas och går sönder genom att spricka i sömmar eller liknande godtas inte som reklamation.


1. Tvätta sko


Börja med att ta bort smuts, använd en mockaborste vid skons sula för att komma åt smuts. Torka av skon med ljummet vatten med hjälp av den mjuka sidan av en disksvamp.


2. Återfukta läder


Till Dolomite rekommenderar vi Collonil Rustic Classic, ett skofett som återfuktar och ger glans åt lädret.3. Impregnera


Har du en Dolomite-sko utan Gore-tex behöver du impregnera. Vi rekommenderar Collonil Rustic Classic Spray som är skapat för att impregnera fettigt läder eller nubuck. Denna spray är inte bara vattenavvisande utan även smutsavvisande.
1 084 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page