top of page
  • scandsports

En Guide till Barbours Oljerockar

Uppdaterat: för 3 dagar sedan

Barbours mångsidiga vaxade jackor finns i en upplaga av olika modeller. Även fast de ser likadana ut på en galge är det många detaljer som kan avgöra vilken modell du landar på. Från kostymvänliga Beaufort till unisex-modellen Classic Bedale finns det däremellan ytterligare modeller att välja på.


Är du nyfiken på dam-modellerna och höstens nyhet? Scrolla ner!


Gemensamt för alla oljerockar:

  • 100% bomullsfoder

  • Tvåvägsblixtlås

  • Två moleskins-fodrade värmefickor och två större fickor med lock.

  • Möjlighet att fästa huva och innerfoder i det extra blixtlåset i jackans foder.

Sylkoil eller Thornproof?


I butiken har vi Classic Bedale och Classic Beaufort i olivgrönt, men det finns även modellen "Bedale" samt "Beaufort". Classic-modellerna har en sylkoil behandling vilket gör bomullen mattare. Bedale och Beaufort är i vaxat bomull (thornproof) och har en glansigare finish.


Classic Beaufort

Ursprungligen inspirerad av Dame Margaret Barbours resor i Frankrike designades den här jackan främst för jakt. Idag rekommenderar vi Classic Beaufort om du t.ex. ofta bär kavaj då den saknar söm längs axeln och är oftast tillräckligt lång för att dölja kavajslutet. Jaktdetaljen finns kvar i harfickan som går längs med ryggslutet. Vid handlederna finns muddar med kardborre du kan dra åt vid regn.
En större detalj som skiljer modellerna Beaufort, Bedale och Border från resterande är en manchesterkragen som i ovannämndas fall har bredare ränder. Även dragkedjan är grövre med en guldig finish.

Classic Bedale

Classic Bedale är en av Barbours äldsta modeller och är ca 8 cm kortare än Beaufort.

Denna oljerock är boxigare i modellen och tilltalar både män och kvinnor. I ärmslutet finns det bomullsmuddar och baktill rygg har du ridluckor.

Border

Border är en av de längre modellerna och är nästintill en rock. Likt Beaufort är den här modellen optimal för kavajbäraren. Border är rakare i modellen men ganska generös i storleken, den har dessutom längre armlängd! Border finns i blått och färgen "sage".
Ashby, Beausby och Bristol

Håll i dig nu för det är nu det blir snurrigt. I butiken beskriver vi dessa modeller av oljerockar som lillebrorsor till Beaufort och Bedale. I tripp trapp trull-ordning har vi den kortaste Ashby, med liknande detaljer som Bedale. Beausby är snäppet längre och delar harfickan i ryggslutet som Beaufort. Bristol är lik Beausby i längd, men är smalare i modellen som Ashby. Gemensamt för dessa modeller är den smalspåriga manchesterkragen.


Ashby

Vi rekommenderar Ashby till dig som vill ha en kortare, mer slimmad oljerock. Ashby har ridlucka bak i rygg och finns i olivgrönt och blått.
Bristol

Bristol är snäppet längre än Ashby, men behåller den smalare passformen. Även Bristol finns i olivgrönt och blått.

Beausby

Beausby passar dig som vill ha en smalare version av Beaufort utan att tappa känslan av en Beaufort då modellerna delar harfickan i ryggslutet.
 

Classic Beadnell

Innan Beadnell valde många kvinnor Bedale-modellen. För en mer feminin figur designades Beadnell med fler sömmar på fram och baksidan för en mer framhävande figur. Som det hörs på namnet är Classic Beadnell sylkoil-behandlat. Eftersom att Beadnell är smalare väljer många att gå upp en storlek om du t.ex vill kunna fästa ett innerfoder eller ha fler lager kläder under jackan.

Acorn Wax Jacket - NYHET HÖST 2024


Acorn skulle vi beskriva som någonting mellan unisexmodellen Bedale och Beadnell. Acorn är i relaxed fit med en renare framsida, till skillnad från Beadnell med sömmar på fram och baksida. Modellen har ett innerfoder av polyester medan Beadnell har bomullsfoder. Med Acorn får du plats med lite mer under utan att behöva gå upp i storlek.4 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page